LandArt BiŽnnale

Landart Biënnale

Door de organisatie van LandArt Biënnale 2010 Valkenswaard ben ik gevraagd om op te treden als adviseur en curator voor de editie 2010. Doel van de Stichting Landartinitiatief is om stap voor stap de manifestatie die zij organiseert kwalitatief te verbeteren met behoud van de sterke punten die het evenement sterk maken.

In een brede uitnodiging zijn kunstenaars uitgenodigd om zich aan te melden. Uit die groep is een grote groep geselecteerd die werd geïnformeerd over de historische en landschappelijke achtergronden van het gebeid voor de editie 2010, de Malpie in Valkenswaard. Zij werden uitgenodigd om een concept in te leveren dat op een of andere menier ene dialoog met het landschap van de Malpie zichtbaar maakte. Uit de ingestuurde conspeten en schetsen zijn vervolgens 30 kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan de Biënnale van 2010.

Meer informatie op www.landartinitaitief.nl

 

Voor de editie van 2012 in Vessem heb ik ook de selectie van de kunstenaars utigevoerd. Helaas kon deze editie door het gebrek aan middelen niet doorgaan. In 2013 zal de geplande manifestatie echter wel doorgang vinden. Voor meer informatie over kunstenaars, locatie en tijdstippen zie de website www.landartinitiatief.nl

 

S2 - Ontwerp en techniek © 2009-2022 Montay Media