PoŽzieLoper

De PoëzieLoper werd gerealiseerd als verbindend werk op het nieuwe Sondervick College in de gemeente Veldhoven. Op deze Kempen Campus zijn 6 gebouwen op een strip naast elkaar gebouwd. De gebouwen worden met elkaar verbonden door een wandelpad, een route die deels door de gebouwen gaat en de gebouwen via een overkapping met elkaar verbindt. Op die route zijn 15 gedichten vormgegeven. De gedichten werden door bekende Nederlandse dichters op uitnodiging geschreven. Aan hen werd gevraagd om hun gedicht te schrijven over jeugd, school opgroeien of een ander onderwerp dat verband houdt met de gebruikers van de Kempen Campus.

Ieder gedicht werd vormgegeven op een grote plexiglazen plaat die op de wandelroute een vaste plaats kreeg. Bij de gedichten werd een uitgebreid poëzieproject geschreven. In dat project worden leerlingen uitgedaagd om naar analogie van de gepresenteerde gedichten zelf gedichten te schrijven. Die gedichten kunnen dan in het centrale gebouw op 4 grote flatscreens worden gepubliceerd. Daarmee worden de leerlingen van de school de 16e dichter.

In het mediavak op deze pagina kun je een indruk krijgen van de gedichten en de sfeer van de route. Voor een echt goed beeld moet je natuurlijk zelf een kijkje gaan nemen.

Wil je meer informatie over dit kunstwerk of over het poëzieproject dat er onderdeel van uitmaakt kun je mijn gegevens vinden onder de knop CONTACT

De vormgegeven gedichten vind je in het mediavak onder Beeld > Illustraties > PoëzieLoper

 

S2 - Ontwerp en techniek © 2009-2022 Montay Media