'Op weg naar ... De bakker van Eeklo'

Vanaf mei 2010 zal het eerste pakket verkrijgbaar zijn: ‘Op weg naar ... De bakker van Eeklo’. Het gaat om een pakket materialen en werkwijzen die samen een oplossingsruimte realiseren rondom een onderzoek naar de vraag: Wie ben ik?

Het centrale verhaal is afgeleid van een 19e eeuwse volksprent over de Bakker van Eeklo. Een bakker waar je destijds je hoofd opnieuw kon laten bakken als je er niet tevreden over was. Vroeger vertrouwde men blindelings op het vakmanschap van de Bakker. Tegenwoordig zouden we van tevoren willen weten wat het eindresultaat is. Als we de Bakker van tevoren naar het eindresultaat zouden vragen, zou die filosofisch als hij is, antwoorden met een wedervraag: ‘Hoe zou u er zelf uit willen zien?’

Het verhaal van de Bakker van Eeklo wordt uitgewerkt in een animatiefilm, het centrum van het pakket. De film kan op diverse momenten worden gestopt om steeds weer op een andere manier een antwoord te zoeken op de vraag: Wie ben ik?, de eigenlijke vraag die de Bakker opriep.

Onderzoek kan uitgevoerd worden aan de hand van verschillende onderdelen van het pakket:

- Receptenboek geeft materiaal om aan de hand van zelfportretten van beeldend kunstenaars een ideaal beeld van jezelf te construeren.

- De Reisgids geeft materiaal om filosofische gesprekken te houden naar aanleiding van de vraag van de Bakker. Bovendien zijn er vijf Gesprekskaarten uitgewerkt waarmee filosofische gesprekken kunnen worden ingevuld. Iedere keer wordt een ander aspect van de vraag Wie ben ik? uitgewerkt.

- De Dichtbundel verwerkt de vraag van de Bakker op een poëtische wijze.

Een Routeboek geeft mogelijkheden om de verschillende onderdelen van het pakket met elkaar te combineren

 

S2 - Ontwerp en techniek © 2009-2022 Montay Media